Welke tablet koop je best? De voor- en de nadelen op een rijtje

Welke tablet koop je best? De voor- en de nadelen op een rijtje
30
January
2018

We kunnen het niet over nieuwe technologieën hebben zonder de tablet te noemen. De tablet verenigt de eigenschappen en de functies van de laptop en de smartphone in één enkel apparaat. De tablet was bij zijn lancering meteen een groot succes, en merk na merk bracht er een op de markt. Al die tablets beschikken over verschillende troeven en kenmerken. Maar hoe zien we door het bos de bomen? Hoe kies je de tablet die past bij jouw voorkeuren en budget? Dat is precies wat we jullie in deze blogpost haarfijn willen uitleggen.

De iPad: prestatievermogen

De beste keuze als je al een iPhone of een Mac hebt

Als je al andere Apple-producten hebt, kun je ze allemaal aan elkaar koppelen om zo hun volledige potentieel te benutten. Het is ook goed om te weten dat iOS van Apple het wijdst verspreide besturingssysteem ter wereld is, en dit is dan natuurlijk meteen een van de grootste voordelen die de iPad biedt ten opzichte van zijn concurrenten.

Een record aantal aan apps

Als je fan bent van allerlei soorten apps, moet je weten dat bijna de helft van alle applicaties (ongeveer 400.000) alleen beschikbaar zijn voor iPad. De iPad voldoet dus wellicht aan al je behoeften.

De optimale batterij

De winnaar is … de iPad! Met een autonomie van ongeveer 8 uur, heeft de iPad de batterij met de langste levensduur – wat niet onbelangrijk is! De tablet van Apple is tevens ook zeer snel en gebruiksvriendelijk, zelfs als ondersteunt hij helaas het Azerty-toetsenbord niet.

Android: veelzijdig en gepersonaliseerd

Concurrent nummer 1

Het is al lang geen geheim meer dat Google een van de allerbelangrijkste spelers op de markt is, en het is dus logisch dat Google-producten ook super goed presteren. Hun belangrijkste voordeel is dat ze veelzijdig zijn en zowel met een pc als met een Mac werken.

SAMSUNG, Sony, LG, Microsoft … Android-merken zijn talrijk en zeer efficiënt. Het is ook heel eenvoudig om je tablet te personaliseren met behulp van ingenieuze applicaties.

De nadelen

Gelukkig zijn er heel weinig nadelen! Houd er echter rekening mee dat de batterij minder lang meegaat dan die van de iPad, dus als je je speelgoed echt urenlang wilt gebruiken zonder het te moeten opladen, ga dan voor een Apple- of Surface-product.

Surface: gebruiksgemak

Last but not least

En als laatste, maar daarom niet minder belangrijk: MICROSOFT ! Ook Microsoft lanceerde zijn eigen pronkstuk, ‘Surface’ genaamd. Met Windows profiteer je van een aanzienlijk voordeel, namelijk dat je je tablet als een pc kunt gebruiken. Zoals je ziet is deze tablet ideaal voor mensen die hem af en toe willen gebruiken om te werken, en af en toe om te spelen.

Eenvoudig en handig

De Surface is enorm gemakkelijk in gebruik en in een oogwenk ben je aan het gamen, film kijken of is die e-mail verstuurd. Een klein nadeel van deze optie is dat hij net iets langzamer is dan de andere twee concurrenten en dat er ook net iets minder applicaties beschikbaar zijn.

Nu weet je alles wat je nodig hebt om de juiste tablet te kiezen voor jezelf of als cadeau voor je vrienden of je kinderen. Aarzel niet om advies te vragen in de winkel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ook interessant?